133 miliona funti za Njukasl

Biznismen Majk Ešli je ponudio vlasniku Njukasla Frediju Šepardu 133,1 milion funti (263 miliona dolara) za preuzimanje kluba. Ponuda je stigla nakon što je poznati preduzetnik objavio da je kupio 41,6% akcija tog prvoligaša od porodice Ser Džona Hola za više od 55 miliona funti.

Njukasl pokušava da se vrati u vrh Premijer lige, a navijači postaju sve nezadovoljniji učinkom kluba, koji je sezonu završio na 13. mestu.

Sem Alardajs je po završetku sezone zamenio Glena Rodera na mestu menadžera kluba,i to je bila treća promena menadžera koju je klub pretrpeo u poslednje tri godine.

Ovu sezonu Njukasl je završio na samo pet bodova od zone ispadanja uprkos tome što su sebi zacrtali ulazak u Evropu na samom početku sezone.

Klub sa severoistoka ima bogatu istoriju, u kojoj je šest puta osvojio FA kup i četiri puta bio šampion, s tim što nijedan od velikih trofeja nisu osvojili poslednjih 38 godina.

Ukoliko Ešli uspe u svojoj nameri, postaće još jedan u nizu bogatih investitora koji preuzimaju deonice u engleskim klubovima (Mančester Junajted, Aston Vila, Liverpul i Vest Hem…)

Ešli je još dodao da je njegova firma St James Holding Limited (SJHL) kupila ukupno 55, 3 miliona deonica Njukasla plaćajući 100 penija po deonici, i da je ostale deonice spreman da plati po istoj ceni.

Po pravilima razmene deonica, Ešlijeva firma za preostale deonice mora da dâ ponudu u kešu, odnosno da na ruke isplati Fredija Šeparda za njegov udeo od 29,8%.

Ranije ove godine, Ešli je i sâm stekao ogromnu sumu novca (900 miliona funti) ekspanzijom lanca svojih prodavnica sportske opreme.

Njegova firma SJHL naglašava da je njihova ponuda za preostale deonice vrlo velikodušna, pošto za 19% premašuje poslednju procenu Njukaslovih deonica, koja je 22. maja iznosila 84 penija po deonici.

Njukasl Junajted ima sjajnu tradiciju, i strast njegovih navijača je legendarna“, izjavio je Ešli u zvaničnom saopštenju. „Siguran sam da su i oni već uzbuđeni zbog svih planova koje sam napravio za sledeću sezonu pod mojim vođstvom.“

mechanic
JA SAM ENIS KADRICh,zivim u novom pazaru u srbiji,volim mnogo da igram fudbal i i isto tako volim sex.po nacionalnosti sam bosnjak.HAVALAAAAAAAaa

Komentariši