Liverpul optužuje UEFA za nemar

Izvršni direktor Liverpula Rik Pari odgovorio je portparolu UEFA Vilijemu Gajlardu povodom optužbi na račun navijača Liverpula i izjavio je kako njegove izjave ne bi smele da budu u senci pravih problema. “Svi nedostaci po pitanju kontrolisanja situacije u Atini bili su očigledni svima koji su tamo bili prisutni”, insitira Rik Pari.

“Poslednji komentari iz UEFA ne bi trebalo da odvuku pažnju sa pravih problema. Ono što je najviše iznenadilo u komentaru gospodina Gajlarda, jeste to da je na veče kada se igralo finale prokomentarisao kako navijači Liverpula imaju ‘tradiciju dobrog ponašanja’“.

„Ne zaboravimo da su to isti ti navijači za koje gospodin Gajlard tvrdi kako su najgori u Evropi, pohvaljeni od strane predsednika UEFA Mišela Platinija nakon polufinalne utakmice sa Čelsijem, hvaljeni zbog svog ponašanja u Istanbulu 2005. i koji su zapravo proglašeni na UEFA gala večeri u Monte Karlu 2001. za ‚Navijače godine’ zajedno sa navijačima Alvesa, posle finala Kupa UEFA u kome su se ta dva kluba sastali“.

Ričard Kaborn, britanski ministar sporta, sastaće se sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem u utorak i razgovaraće se o problemima koji su ometali finale Lige Šampiona u Atini.

„Saosećam sa navijačima Liverpula koji su dali svoj teško zarađeni novac za prave karte, ali nisu bili pušteni na stadion“, otkrio je Kaborn.

„Razlozi za to zahtevaju hitno objašnjenje. Već smo pokrenuli to pitanje sa nadležnima u Grčkoj putem naše ambasade u Atini, a vladini zvaničnici su već u razogovorima sa UEFA. Ovaj problem će biti prioritet u na mom sastanku sa Platinijem“.

Kao pitanje od posebnog interesovanja za Kaborna biće to zašto su zabrinutost Liverpulovih zvaničnika po pitanju bezbednosti navijača i sigurnosnih mera radi sprečavanja gužvi zbog falsifikovanih karata bili ignorisani od strane UEFA.

„Imati stadion bez sistema za prebrojavanje navijača, kao i obrtnih ograda je neoprostivo za bilo kakvu utakmicu, a da ne pričamo o velikom finalu”, objasnio je Pari.

“Mi smo spremili izveštaj za UEFA nedelju ranije, predviđajući nažalost, sve stvari koje su krenule napako. Rekli smo UEFA da prema našim infromacijama postoji 5000 falsifikovanih karata. I oni i mi smo znali da će hiljade navijača putovati bez karata i urgirali smo da je neophodno da postoji ozbiljna provera već u prvom prstenu obezbeđenja”.

Jedan navijač Liverpula već preti da će da tuži UEFA i da će da traži kompenzaciju od Evropske fudbalske organizacije pošto mu je onemogućen ulazak na Olimpijski stadion u Atini iako je imao validnu ulaznicu. Pol Gregori, arhitekta i bivši akcionar kluba, platio je 2,370 funti za put, smeštaj i ulaznice za finale i inisistira, u pismu poslatom Platiniju, da zahteva da bude obeštećen od strane UEFA.

“To je najmanje šta možete da uradite za to što ste ugrozili naše živote. Ukoliko ovo ne uradite, planiramo da pokrenemo postupak protiv UEFA putem britanskog sudskog sistema i putem evropskih sudova ukoliko busde potrebno. Samo je sreća sprečila da UEFA izbegne tragediju”.

mechanic
JA SAM ENIS KADRICh,zivim u novom pazaru u srbiji,volim mnogo da igram fudbal i i isto tako volim sex.po nacionalnosti sam bosnjak.HAVALAAAAAAAaa

1 komentar

Komentariši